Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Агенцията по заетостта започна поредното проучване за нуждите на работодателите

Агенцията по заетостта започна поредното проучване за нуждите на работодателите

Агенцията по заетостта започна поредното проучване за нуждите на работодателите - изображение

Агенцията по заетостта започна първото за тази година прочуване за това какви са нуждите от работна сила на българския бизнес. То се осъществява заедно с комисиите по заетост към областните съвети за развитие.

Проведените миналата година проучвания показаха както интерес от страна на работодателите, тъй като над 5000 от тях попълниха анкетите, така и възможност да има яснота по отношение на нужните работници и служители. Това от своя страна води до съобразяване на нуждите на пазара с обучението и квалификацията и адекватно планиране.

И този път проучването ще бъде сред работодатели от национално представена извадка и ще бъдат обхванати всички сектори на икономиката. Участниците ще попълнят онлайн анкетен формуляр, в който посочват какви специалисти са им необходими.

Резултатите ще очертаят нуждата от работна сила за следващите шест месеца. Те са отправна точка и за организирането на различни обучения.

Формулярите могат да бъдат попълвани до 22 март 2019 г.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиНовиниЛайфстайлАнкетиНормативни актове