Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Размер на семейните помощи за деца през 2016 година

Размер на семейните помощи за деца през 2016 година

Размер на семейните помощи за деца през 2016 година - изображение

Правилникът за прилагане на закона за семейните помощи за деца е административният акт, определящ различните условия, редът за превеждане, предоставянето в натура, възможните изменения (като спирането, възобновяването, възстановяването и прекратяването) на различните видове семейни помощи.

Важно условие за получаването на финансова подкрепа е отделните лица и семейства да имат определен средномесечен доход, който да предполага отпускането на помощ. Добре е да се напомни, че до 30.06.2016 г. право на различните видове финансова помощ (еднократно подпомагане при бременност, месечна помощ за отглеждането на дете до навършването му на 1 година, на ежемесечна финансова помощ за отглеждането на дете до завършването му на средно образование) имат семейните двойки и бременните жени, чиито средномесечни доходи (на член от семейството) за предходните 12 месеца е по-нисък или достига до 350 лв. От 1 юли 2016 г. този доход трябва да е по-нисък или равен на 400 лева.

Месечната помощ за отглеждането на дете до навършването му на една година за 2016 година е 100 лв. Размерът на финансовата подкрепа на месец за отглеждането на дете до завършването на средното му образование за 2016 година, е:

- за семействата с едно дете – 37 лв.;

- за семействата с две деца – 85 лв.;

- за семействата с три деца – 130 лв.;

- за семействата с четири деца – 140 лв.

За всяко следващо дете финансовата сума за семействата нараства с 20 лева.

Сумата на месец, във вид на добавка за отглеждането на дете с трайни увреждания (в съгласия с чл. 8д, ал.1 от ЗСПД) за 2016 година възлиза на 240 лв. Добре е да се знае, че срокът за получаването  на вече отпуснати финансови помощи се удължава до достигането на общ срок за получаването на помощта от 12 месеца.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниОрганизацииНормативни актовеЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиОбразованиеПсихологияСнимкиАнкетиРецептиЛеченияСтатистически проучванияЗаведенияИсторияСпортСпециалистиИнтервютаТестовеАлт. медицинаХранене при...ИзследванияКлинични пътекиБотаника