Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Със сто лева допълнително ще компенсират заради повишените цени на горивата

Със сто лева допълнително ще компенсират заради повишените цени на горивата

Със сто лева допълнително ще компенсират заради повишените цени на горивата - изображение

Хората, които получават целева помощ за отопление ще бъдат компенсирани със сто лева еднократно заради повишената цена на природния газ. Това каза социалният министър днес по време на обсъждането на проекта за бюджет с КНСБ.

Заявленията за този вид подпомагане се подават до края на този месец. Според експертите малко над 200 000 души ще се възползват от него, за което ще бъдат необходими поне още 20 000 000 лв.

Бисер Петков заяви още, че заедно с финансовото ведомство работят по въпроса за осигуряването на този допълнителен паричен ресурс и изрази надежда, че през ноември ще имат решение.

Пред социалните партньори министър Петков каза, че е дошло времето да бъде обсъден въпросът за възможността работещите семейства с деца да ползват данъчни облекчения. Според него в бюджет 2020 трябва да има средства за това.

Пламен Димитров заяви, че КНСБ дава добра оценка на бюджет 2019, но констатира, че разпределението на данъчната тежест между труда и капитала продължава да е несправедливо. Синдикатът продължава да настоява за усъвършенстването на плоския данък с въвеждането на необлагаем минимум.

Пламен Димитров откри положителни тенденции и при социалното осигуряване, защото само 1/3 от парите за покриване на рисковете ще бъдат от бюджета, което говори за стабилни приходи. В предходни години съотношението е било 60 на сто.

Най-голямото постижение на правителството ще бъде влизането на страната ни в еврозоната, заяви от своя страна финансовия министър, който подчерта и факта, че един от основните приоритети е свързан с инвестициите в образованието.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: knsb-bg.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноНовиниСнимкиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиНормативни актовеРецептиЛеченияОрганизацииЗаведенияИсторияОбразованиеСпорт