Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Превеждане на еднократна финансова по подкрепа за лицата с трайни увреждания при закупуване и/или приспособяване на лично МПС в размер на 1200 лв.

Превеждане на еднократна финансова по подкрепа за лицата с трайни увреждания при закупуване и/или приспособяване на лично МПС в размер на 1200 лв.

Превеждане на еднократна финансова по подкрепа за лицата с трайни увреждания при закупуване и/или приспособяване на лично МПС в размер на 1200 лв. - изображение

Превеждането на еднократната финансова по подкрепа за българите с трайни увреждания при закупуване и/или приспособяване на лично МПС е в размер на 1200 лв.

Нейното изплащане е уредено и описано в текста на член 48 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания (ППЗИХУ).

За целта, лицата, желаещи да се възползват от нея трябва да изпълнят условията на следната процедура: трябва да се подадат и приемат декларации-заявления за превеждането на еднократна  финансова помощ в рамките на 1200 лева за закупуване и/или приспособяване на лично МПС от лицата с трайни увреждания, съгласно реда, описан в ЗИХУ и ППЗИХУ и да се издаде заповед.

Конкретното нормативно основание за отпускането на помощта може да се открие в член 48, алинея 3 от ППЗИХУ. Лицата следва да подадат декларация-заявление за отпускането на финансовата сума. То е по изготвен образец и се подава до директора на дирекция "Социално подпомагане".

Освен това, към декларацията-заявление трябва да се приложат ксерокопия от:

1. от свидетелството за регистрацията на личното МПС или касова бележка и фактура за стойността на направеното приспособяване;

2. документи, които удостоверяват брутните доходи на членовете от семейството за последните 12 месеца;    

3.  лична карта;

4. декларация-образец (образец  № 7), съгласно член 48, алинея 3 и член 50, алинея 2 от ППЗИХУ, утвърден със Заповед № РД01- 248/23.03.2015 г. от министъра на труда и социалната политика на страната ни.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗдравни съветиЛайфстайлНормативни актовеЛюбопитноИсторияАнкетиСнимкиСпортОрганизацииЛеченияОбразованиеКлинични пътекиАлт. медицинаБотаникаПсихологияРецептиСтатистически проучванияЗаведенияГеографияПроизводители