Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Процедура и документи за превеждане на месечна помощ за социална интегрирация за транспортни услуги

Процедура и документи за превеждане на месечна помощ за социална интегрирация за транспортни услуги

Процедура и документи за превеждане на месечна помощ за социална интегрирация за транспортни услуги - изображение

Процедурата, касаеща превеждането на месечна помощ за социално интегриране за транспортни услуги в страната ни, се извършва съгласно заложеното в Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания - ППЗИХУ (конкретният текст може да се открие в член 25).

За да могат да се възползват от тази социална услуга, заинтересованите лица трябва да спазят определена процедура и да си набавят необходимите документи.

И така, съгласно Закона за интеграция на хората с увреждания /ЗИХУ/ и Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания /ППЗИХУ/ в дирекциите за „Социално подпомагане”, трябва да се подаде декларация-заявление (тя е изготвена по официален образец - ОБРАЗЕЦ № 4 по член 32, алинея 5 от ППЗИХУ, утвърден със Заповед № РД01-248/23.03.2015 г. на министъра на труда и социалната политика, а конкретното нормативно основание на самата процедура е заложено в член 32, алинея 2 от ППЗИХУ) за превеждането на месечна помощ за социална интеграция за транспортни услуги.

След подаването на документите, директорът на дирекциите за „Социално подпомагане” издава заповед, за да се задейства процедурата.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниНормативни актовеИсторияОрганизацииЛайфстайлФизиологияЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСнимкиАнкетиСтатистически проучванияРецептиЛеченияЗаведенияОбразованиеСпортСпециалисти