Начало Социални грижи Трудова ангажираност Трудова медицина, превенция и условия за живот Електронни услуги на НОИ, достъпни с персонален идентификационен код на НАП

Електронни услуги на НОИ, достъпни с персонален идентификационен код на НАП

Електронни услуги на НОИ, достъпни с персонален идентификационен код на НАП - изображение

Националният осигурителен институт е създал улеснение за българите, въвеждайки в употреба електронни услуги, поддържащи се от интернет страницата на институцията. За желаещите да се възползват - те са достъпни в рубриката "Е-услуги". НОИ е интегрирал тези услуги за достъп посредством персонален идентификационен код на Националната агенция за приходите (НАП), за да могат двете институции да подобрят обслужването си.

В началото на месец април 2016 г. достъпът до шест нови електронни услуги, които обхващат различни сфери на НОИ вече е възможен с идентификационния код на агенцията за приходите.
Това нововъведение улеснява правенето на "Справка за регистрирани заявления за отпускане на парични обезщетения за безработица" и извършването на "Справка за изплатени парични обезщетения за безработица". С идентификационния код на агенцията по приходите желаещите могат и сами да направят "Справка за изплатените парични обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване (ДОО) чрез НОИ по ЕГН".

Електронната услуга "Изчисляване на прогнозна пенсия" също вече може да се извърши с персоналния код на агенцията по приходите, както и възможността за "Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО". Желаещите вече могат да проследят по електронен път взетите решения по техни жалби, подадени срещу административни актове на осигурителния институт.

Заинтересованите лица, които имат желание да научат повече за електронните услуги на националния осигурителен институт, които вече са достъпни с идентификационния код на агенцията по приходите, могат до го направят в рубриката "Е-услуги" на сайта на НОИ. 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЗаведенияСнимкиЛайфстайлНормативни актовеОрганизации