Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Старт на втория транш от раздаването на пакети храни за 2018 г.

Старт на втория транш от раздаването на пакети храни за 2018 г.

Старт на втория транш от раздаването на пакети храни за 2018 г. - изображение

Вторият транш от отпускането на помощи във вид на храни от първа необходимост е вече факт. Осигуряването на пакетите с храна ще започне първо в областите Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора от 12 март. Графикът за всяко българска община е създаден от БЧК. Хранителните продукти са осигурени със финансовите средства на оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане.
 
Българските граждани и семействата им, които през миналата година са взели като храните от първия транш, сега ще им бъде помогнато с още 7 вида храни - бисквити, леща, консерви със скумрия, мед, доматено пюре, лютеница, грах, на стойност от 46 лв. Ще бъдат раздадени около 5031 тона храна.
 
Списъците с хората, имащи право да вземат храни, са съставени от дирекциите „Социално подпомагане” (структурите на Агенцията за социално подпомагане). Пакетите с храна от втория транш може да се вземат от лицата в затруднение, имали правото на това, но по определени причини не са взели раздаваните през 2017 г. продукти.
 
За изминалата година през първия транш, с около 10 000 тона храна е помогнато на над 316 000 българи в тежко социално положение (с около 49 000 повече, отколкото през 2016 г.). Тогава те са взели 10 от 17-те вида хранителни продукти, разпределени в индивидуалния пакет - с обща стойност от 67.19 лв.
 
Повече данни относно графика за раздаване на хранителните продукти от втория транш може да бъдат открити на интернет страниците на БЧК и Агенцията за социално подпомагане.

По статията работи: Виктория Милова

Източник: mlsp.government.bg

Снимка: wykehambenefice.org


Още по темата:

4.3, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниОрганизации