Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Сензорна стая за деца със специални потребности откриха в Мездра

Сензорна стая за деца със специални потребности откриха в Мездра

Сензорна стая за деца със специални потребности откриха в Мездра - изображение

В детска градина „Слънчице“ откриха сензорна стая, предназначена специално за деца, които имат говорни, езикови и сензорни нарушения.

Специално оборудваното помещение, наречено „Усмивка под дъгата“ е мястото, където специалистите ще работят с повече от петдесет малчугана със специални образователни потребности.

Проектът е осъществен благодарение на дарителската инициатива на „Райфайзенбанк“ „Избери, за да помогнеш“. Идеята за специализиран кът в детската градина получава подкрепата на 35 служители на банката. Общата сума, дарена от тях, от банката и от външни дарители, е над 6000 лв.

В „Усмивка под дъгата“ деца и родители ще бъдат заедно, за да се научат да показват емоции, да разпознават агресията, но и да се справят с нея и със стреса. А това е възможно чрез спорт, музика, художествени дейности, но и чрез занимания с кинетичен пясък, антистрес топки, дидактични игри и упражнения, които развиват сензорните умения.

сензорната стая

Децата имат нужда от място, където да овладеят емоциите си, но и да насочат енергията към нещо положително.

Директорката на детското заведение Атанаска Христова е категорична, че това вече се случва благодарение на „Усмивката под дъгата“.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mezdra.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияСнимкиНовини