Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Изплащане на преизчислените пенсии от НОИ през месец юли, 2017 г.

Изплащане на преизчислените пенсии от НОИ през месец юли, 2017 г.

Изплащане на преизчислените пенсии от НОИ през месец юли, 2017 г. - изображение

От седми юли осигурителният институт стартира превеждането на преизчислените пенсионни възнаграждения, свързани с трудова дейност, отпуснати до 31.12.2016 г. (включително). Малко по-рано, на 1 юли 2017 г. в сила влезе и новият минимален размер на пенсиите за осигурителен стаж и възраст, които при пълен осигурителен стаж, са в рамките на 180,00 лв. Съгласно него са посочени и нововъведените минимални размери на всички пенсионни възнаграждения, касаещи трудовата дейност.

От 1 юли 2017 г. е факт увеличението на социалните пенсии за старост - 120,98 лв. Спрямо него се определят и новите суми на всички пенсии, които не са свързани с трудови дейности. Максималният размер на пенсията остава в рамките на 910 лв. (в цифри това са 35% от максималните осигурителни доходи, които през 2017 г., са 2600 лв.).

Работещите в осигурителния институт няма да изпращат разпореждания за новите размери на пенсионните възнаграждения на лицата. Повече информация заинтересованите потребители могат да открият чрез електронната "Справка за издадени пенсионни разпореждания по ЕГН и ПИК" на интернет страницата на институцията. Другият начин лицата да се информират, е като заявят безплатното получаване на екземпляр от разпореждането в съответното териториално подразделение на осигурителния институт.

По статията работи: Виктория Милова
Източник и снимка: nssi.bg и Guildhall Letting Agents

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съвети