Начало Социални грижи Добрите практики Актуално В сливенския квартал „Надежда“ откриха комплекс за деца

В сливенския квартал „Надежда“ откриха комплекс за деца

В сливенския квартал „Надежда“ откриха комплекс за деца - изображение

Комплекс, който предлага образователни, здравни и културни услуги на децата в ромския квартал „Надежда“ в Сливен беше официално открит вчера. Лентата прерязаха посланикът на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен, заместник-министрите на образованието и социалната политика и кметът на града.

прерязаха лентата на новия комплекс

Новата придобивка е факт благодарение на проект за социално включване на роми и други уязвими групи. Финансира се по програмата „Здраве и образование за всички“, която е част от българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Малко над 2 700 000 лв. е стойността на новата придобивка като 15% от средствата са осигурени от община Сливен.

В многофункционалната сграда има детска градина с капацитет за 134 деца, културно-образователен център, три лекарски кабинета, манипулационна, кабинети за представители на Бюрото по труда, социално подпомагане, общината и полицията.

Нейно превъзходителство Мюриел Берсе Коен изрази задоволството си, че с общи усилия Швейцария и България са създали място, което ще помогне на децата да получат качествено образование и грижа за здравето, а това ще допринесе за много по-успешното им бъдеще.

Заместник социалният министър Зорница Русинова подчерта, че единствено общата работа на място е в състояние да ограничи социалната изолация и безработицата. „Смисълът на този проект е инвестицията в ранното детско развитие“, каза тя.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg, mun.sliven.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОбразованиеНовиниСоциални грижиАнкетиЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноСпорт и туризъмСпециалистиЗаведенияОрганизацииАптеки