Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Червеният кръст започна раздаването на пакетите с храна

Червеният кръст започна раздаването на пакетите с храна

Червеният кръст започна раздаването на пакетите с храна - изображение

Индивидуални пакети с хранителни продукти ще получат 297 460 души. Служителите и доброволците от БЧК започнаха да раздават храната в организираните общо 309 пункта в страната.

Право на помощ по европейската оперативна програма имат представителите на най-уязвимите групи в обществото, сред които и хората с увреждания, семействата, получили помощ за първокласник и тези, които вземат средства за отопление, както и пострадалите при бедствия или аварии. Агенцията по социално подпомагане управлява оперативната програма и я осъществява с помощта на местната власт.

Пакетите по традиция съдържат консервирана храна и основни хранителни продукти, сред които олио, захар, ориз, боб, спагети, леща.

На 6 декември се откриват пунктовете в областите на Ловеч и Враца, а до края на месеца това ще се случи в още 14 области в страната.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: redcross.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноРецептиДиетиХранене при...СпортАнкетиФизиологияНормативни актовеПсихологияСтатистически проучванияЛеченияОрганизацииИнтервютаАлт. медицинаЗаведенияБотаникаПроизводители