Начало Социални грижи Социална защита Социални казуси Да сервираш на високи токчета - трагичният опит на една канадска сервитьорка

Да сервираш на високи токчета - трагичният опит на една канадска сервитьорка

Да сервираш на високи токчета - трагичният опит на една канадска сервитьорка   - изображение

Ходенето на обувки с високи токове може да бъде наистина мъчително изпитание, особено ако същото се практикува продължително време. Много често дори то е перфектен метод (и завидно бърз) за сдобиване с мазоли, рани и уморени ходила. Нещо повече, представете си следната ситуация – цял ден да сервирате храна и напитки, обути по този начин. Звучи болезнено, нали?

Може да ви се струва невъзможно, но точно това трябвало да изживее една канадска сервитьорка (и други нейни колежки), докато обслужвала клиенти в ресторант в канадската провинция Албърта. Снимка на окървавените ходила на момичето се появи преди дни в социалната мрежа фесйбук и вече има хиляди коментари и споделяния.

Фотосът бе качен в личния профил на нейна приятелка на име Никола Гейвинс, която пожелала да изрази публично възмущението си от работодателите във въпросното заведение за хранене.

Гейвинс, без да се колебае, заявява в поста си, че дрескодът в ресторанта задължавал сервитьорките да носят обувки с високи токове по време на работа. Когато приятелката й се оплакала на мениджъра, той не й обърнал внимание и дори й казал, че на следващата си смяна трябва да бъде обута по същия начин.

Никола разкрива още, че, докато служителите на ресторанта от женски пол трябвало да плащат по 30 долара за униформа, мъжете можели да носят просто черни дрехи от собствения си гардероб. Мадамата обвинява управителите в "проява на сексизъм, архаични изисквания и отвратителна политика на водене на мениджмънт". Естествено, Гейвинс обещава никога повече да стъпи в ресторанта и се надява, че гласността, която е дала на случая, ще предизвика положителна промяна в условията на труд не само в посоченото заведение, но и на други места в страната.

За американско онлайн лайфстайл издание маркетинг специалистът на ресторантския бранд (която група обединявала няколко заведения на територията на Канада) споделил, че условията на труд в действителност били променени още през март тази година. Но промените очевидно не са достигнали до знанието на управителите на всички ресторанти. Към днешна дата, единственото задължително условие било носенето на черни официални дрехи.

Междувременно, по думите на своята приятелка, потърпевшата е "с един нокът по-малко", с кошмарен спомен от преживяното и неизплатена сума пари за допълнително изработени часове.  

Ако питате нас от този разказ могат да се извлекат доста поуки или най-малко две:

- Със сигурност не е добра идея да се сервира на високи токчета.


- Разумно би било компаниите да предлагат нормални условия на труд, защото, рано или късно, нередностите по този параграф могат да се появят във фейсбук (или в друга социална мрежа), а това – да компрометира фирмата.

Ще ни е интересно да споделите и вашето мнение за тази история. 

4.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиНовиниЗдравни съветиЛеченияИсторияАлт. медицинаБотаника