Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Първият у нас център за комплексно обслужване на деца с увреждания ще открият в Силистра

Първият у нас център за комплексно обслужване на деца с увреждания ще открият в Силистра

Първият у нас център за комплексно обслужване на деца с увреждания ще открият в Силистра - изображение

Със свое решение днес членовете на кабинета „Борисов“ подкрепиха закриването на Дома за медико-социални грижи за деца в Силистра. Неговото място ще заеме Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

От правителствената пресслужба информират, че активната политика на деинституционализация е провокирала намаляването на децата, които са отглеждани в дома. Когато този процес започва те са били 51, в края на 2017-а в дома има само четири, но и те вече са в семейна среда. В края на август данните показват, че няма нито едно дете.

В същото време децата с увреждания и с хронични заболявания имат нуждата от допълнителни здравни услуги. Затова решението е на мястото на дома да бъде създаден комплексен център. Чрез него 461 деца до 16 години ще получат нужната подкрепа.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: gov.bg
Снимка: opoznai.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиПсихологияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноЛеченияСпортАнкетиАлт. медицинаОбразованиеЗаведенияНормативни актовеСпорт и туризъмСпециалистиОрганизации