Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Хора с увреждания Министър Петков: Започва прилагането на методиката за индивидуалната оценка

Министър Петков: Започва прилагането на методиката за индивидуалната оценка

Министър Петков: Започва прилагането на методиката за индивидуалната оценка - изображение

На кръгла маса, посветена на прилагането на международната класификация на функционирането, уврежданията и здравето на СЗО, социалният министър съобщи, че започва прилагането на методиката, по която ще бъде извършвана индивидуалната оценка за потребностите на хората с увреждания.

Бисер Петков каза още, че основната задача на документа е да създаде ефективен модел и подчерта, че този модел ще се съобразява както със затрудненията на хората, така и с препятствията в средата им. Друг важен момент е възможността да бъде установено и желанието на човека да извършва конкретни действия.Чрез методиката ще се оценяват нуждите от социални услуги, от лична или друг вид подкрепа.

Според социалния министър международната класификация предлага цялостен и комплексен подход, който е в състояние да помогне за много по-добрата реализация на хората с увреждания на пазара на труда.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниОрганизацииСнимкиСпорт и туризъм