Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Право на ранно пенсиониране от фонд "Пенсии" на ДОО през 2017 година по чл. 69б, ал. 1 и 2 от КСО

Право на ранно пенсиониране от фонд "Пенсии" на ДОО през 2017 година по чл. 69б, ал. 1 и 2 от КСО

Право на ранно пенсиониране от фонд "Пенсии" на ДОО през 2017 година по чл. 69б, ал. 1 и 2 от КСО - изображение

Българските граждани имат възможност да се възползват от правото си да се пенсионират по-рано чрез фонд "Пенсии" на ДОО през 2017 година при положен труд от първа и втора трудова категория в случаите, когато не са придобили правото си да получат пенсия за ранно пенсиониране от професионален пенсионен фонд или са сменили своето осигуряване от професионален пенсионен фонд във фонд "Пенсии". Условията за това могат да се проследят в таблицата по-долу, касаеща чл. 69б, ал. 1 и 2 от КСО.

При изготвянето на преценка на правото за получаване на пенсионно възнаграждение съгласно условията на първа трудова категория стажът за осигуряване от втора трудова категория труд не допълва стажа от първа.

За преценяването на правото на пенсия съгласно условията на втора трудова категория стажът от първа трудова категория допълва този от втора категория без превръщане.

Снимка: telegraph.co.uk

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съвети