Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Увеличение на добавките към пенсиите за 2017 година на репресираните българи

Увеличение на добавките към пенсиите за 2017 година на репресираните българи

Увеличение на добавките към пенсиите за 2017 година на репресираните българи  - изображение

През 2017 година всички български пенсионери, които имат право да получават финансова добавка и покриват условията по чл. 9 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, ще получат увеличение на гореспоменатата добавка. НОИ ще осъществи това плащане в началото на март. Наред с новата сума, която следва да бъде изплатена, хората трябва получат доплащане и за януари, и за февруари 2017 година.

Добре е да се има предвид, че промяната в сумата на този вид плащане, е следствие от законово фиксираното изискване тя да се определя процентово чрез средната пенсия за осигурителен стаж и възраст, обявена от осигурителния институт за предходната година.

Повишаването на средните размери на пенсионното възнаграждение за 2016 година беше в рамките на 361,96 лв., но се наложи да се извърши преизчисляване на добавката, спомената по-горе. Тази промяна следва да засегне пенсионните възнаграждения на 8 624 български граждани, които получават финансови добавки като репресирани у в страната ни.   

Снимка: The Copenhagen Post

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиАнкетиОрганизацииНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съвети