Начало Социални грижи Социална защита Пенсионно осигуряване Избор на най-подходящ 36-месечен период за изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсия

Избор на най-подходящ 36-месечен период за изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсия

Избор на най-подходящ 36-месечен период за изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсия - изображение

Националният осигурителен институт е сред българските институции, стремящи се да разширят списъка си с достъпните по електронен път услуги. В началото на октомври 2015 г. на интернет страницата на НОИ може да бъде открита новата услуга - "Избор на най-добият 36-месечен период, който е преди 01.01.1997 г. за сумирането на индивидуалния коефициент за пенсионното възнаграждение".

Електронната услуга на осигурителния институт е насочена към българите, на които предстои да се пенсионират или да преизчислят вече отпуснато пенсионно възнаграждение от друг период. Така потребителите по-лесно имат възможност да определят кои три последователни години  до края на 1996 година са най-благоприятни като доход, за да се включат във формулата за изчисляването или преизчисляването на пенсията им.

След като наличните данни се въведат (по години или по месеци), а изчислението стартира, системата следва автоматично да сравни посочените доходи, в които фигурират средните трудови възнаграждения за съответните периоди и да посочи кой от тях е най-добър за конкретното лице.

Системата разрешава въвеждането както на сумарни осигурителни доходи по години, така и информация месец по месец. За сравняването при определяне на най-подходящия период за времето от 01.01.1982 г. до 31.12.1996 г. могат да участват само периодите, в които са въведени 36 последователни месеца или 3 последователни години. Периодите с прекъсвания, не участват при определянето на периода.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииАнкетиНормативни актовеЛюбопитноСпортЛайфстайлНовиниСнимкиЗдравни съветиПсихологияСтатистически проучвания