Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "влез в кръга"

Тийм билдинг игри: "влез в кръга"

Тийм билдинг игри: "влез в кръга" - изображение

Може би вече сме успели да ви убедим, че има много и различни начини за провеждане на колективно занимание в професионалната среда. Нещо повече, всяка от тези, така наречени тийм билдинг, игри си има конкретна цел и концепция. В този ред на мисли, следващото начинание, с което ще ви запознаем, ще ви покаже, че приобщаването в който и да е работен колектив, съвсем не е лесна работа и изисква определени комуникационни умения. И още: че понякога борбата за доверието на колегите може да бъде трудна мисия, която обаче си заслужава усилията. 

Нека професионалната ви задруга се хване в кръг за ръце, с гръб към центъра. Двама от колегите ви ще трябва да се съгласят да останат извън тази човешка "конструкция ". Целта на избраните ще е те да успеят да се доберат до центъра на кръга. Важно е хората от групата да внимават и да останат толерантни към "аутсайдерите"; да се въздържат от неподходящи коментари и действия.

Нека последователно всеки от вас да разбере колко трудно е приобщаването в групата, за да може да се постави и от другата страна. Пробвайте и споделете впечатления с нас ; )

Снимка: freeimages.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи