Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "тишина"

Тийм билдинг игри: "тишина"

Тийм билдинг игри: "тишина" - изображение

За някои служители тийм билдинг играта, с правилата на които ще ви запознаем в следващите редове, вероятно може и да се стори сложна за изпълнение, особено ако същите се отличават като по-сговорчиви личности ;) В теоретичен план, въпросното екипно занимание обаче е фасулски лесно за провеждане – както в малки, така и в големи професионални групи.

И така, упражнението е следното:

Преди следващата оперативка/среща, дръжте се ентусиазирано, като хора, които възнамеряват да споделят с колегите си изключително важни новини. И когато всички очакват да стартирате с изявлението си… преустановете изведнъж намеренията си и запазете тишина, в рамките на минута-две. В този кратък период от време наблюдавайте реакциите на другите. Изнервя ли ги тишината или напротив – кара ги да се чувстват комфортно и в свои води? Когато сложите край на играта, дискутирайте това, което сте научили в тишината един за друг, но също и за себе си.

Упражнението е отличен метод за повишаване на концентрацията, ще се уверите сами. Е, опитайте! Както казахме и по-горе, не ви коства нищо.


Снимка: freeimages.com/ Mario Alberto Magallanes Trejo

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноАнкетиСоциални грижи