Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "загуба и победа"

Тийм билдинг игри: "загуба и победа"

Тийм билдинг игри: "загуба и победа" - изображение

Сигурно ще се съгласите с нас, че малко са хората, които обичат да губят. Всъщност, такива персони не познаваме, да си го кажем честно – може и да има, не го изключваме като вариант. Не са и много тези, които притежават умението да приемат загубите с високо вдигната глава или като нещо добро, което може да разкрие пред тях нови хоризонти. Способността да приемаш спокойно и позитивно неуспехите и негативните ситуации обаче е изключително важна в работна среда и разкрива емоционална интелигентност и редица други качества. Когато е екипна черта, тя помага на представителите на колектива да намират заедно решения на текущи проблеми, както и да използват отрицателния си опит с градивни цели, ако можем така да се изразим.  

Без повече предисловия, нека ви представим правилата и условията на настоящата тийм билдинг игра. Разиграването й ще ви отнеме само 5-6 минути, а участниците в нея могат да са двама или повече.

Правилата: Партньор "А" споделя на партньор "Б" (тук се работи по двойки) нещо неприятно, което му се е случило в живота. Въпросният факт може да е свързан с личния ви опит, може да е част от професионалната ви биография, вие избирате, ала определено трябва да е истина. След като признае неуспеха си, участник "А" трябва да обсъди същата информация за себе си, но този път да се фокусира върху позитивните й аспекти. В последната задача вторият участник също трябва да се покаже деен и да търси позитивите. Следва смяна на ролите ; )

Предполагаме, че целта на играта ви стана ясна, но ще сме любопитни да разберем какво резултати постигнахте с нея и дали наистина ви е харесала.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи