Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "минно поле"

Тийм билдинг игри: "минно поле"

Тийм билдинг игри: "минно поле"  - изображение

Ако скоро не сте провеждали сплотяващо екипно занимание с колегите си, защо не се изберете да реализирате играта, която ще ви представим в следващите редове? Тя се нарича "минно поле", но в концепцията й, всъщност, няма да откриете нищо войнствено, опасно или подозрително ;) Напротив, идеята й е да повиши доверието на членовете на екипа един към друг, да подобри взаимоотношенията на работното място и да направи комуникацията между служителите много по-ефективна.

Правилата: преди да стартирате, предварително се уверете, че разполагате с достатъчно голямо отворено пространство (празна стая/коридор/зала). Там именно ще трябва да разположите "мини" на безразборен принцип. Същите могат да бъдат всякакви предмети, взети от ежедневието – топки, бутилки, кутии и други. Следващата стъпка е хората в колектива да бъдат разделени по двойки, което може би е една от най-трудните задачи и, между другото, е добра индикация за нивото на екипност. Все пак, когато "дуетите" са решени, играта може да започне.

Завържете очите на единия играч, другият трябва да стои извън минното поле и да инструктира с гласови команди своя партньор така, че последният да може да премине максимално безаварийно цялата стая. Предизвикателството тук е да бъдат избегнати колкото се може повече мини, а това зависи от доброто взаимодействие и разбирателство в двойката. От единия служител се изисква той да дава ясни и правилни инструкции, а от другия – да слуша и да се доверява.

Ако искате да вдигнете летвата в изпитанието, нека на фронта да се изявяват повече от една двойка. Шумът и смехът предполагаемо ще са в по-високи нива и инструкторите ще са затруднени в даването на адекватни команди, най-малкото защото последните могат да не бъдат чути и разбрани добре.

Е, опитайте, вярваме, че ще се справите отлично със задачата и ще извлечете максимална полза от изпълнението й.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи