Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: истина или лъжа

Тийм билдинг игри: истина или лъжа

Тийм билдинг игри: истина или лъжа  - изображение

Какво ще кажете, ако и днес, заедно с колегите си, изиграете още една забавна игра за сплотяване на екипа? Докато събирате желаещи и се организирате да започнете, в следващите редове ще ви запознаем набързо с основните правила. Цялата дейност ще ви отнеме време от 10 до 15 минути. В нея могат да се включат пет или повече човека, но, да си го кажем направо - тя определено е по-подходяща за по-малки работни групи. Най-хубавата новина от всичко обаче е, че за провеждането й не са ви необходими никакви материали, а само – желание за общуване и за… сплотяване ;)  

Правилата: нередете се в кръг с лице един към друг. Добре е да сте седнали, за да ви е комфортно и удобно. Сега нека всеки от вас си намисли три факта за себе си и една лъжа. Не се увличайте в последната обаче – нека тя бъде достатъчно реалистична, а не е прекалено екстравагантна или шантава. Когато сте абсолютно готови, нека всеки от вас, редувайки се, сподели фактите и лъжливото становище. Целта на колегите ви е да познаят кой факт не отговоря на истината или поне – да направят някакво предположение. Звучи дяволски лесно за изпълнение, нали?

Ако си мислите, че играта е безсмислена, грешите. Всъщност, тя е чудесен начин за "разчупване на леда", особено в нови, току-що сформирани екипи. Освен това, въпросното интерактивно занимание ще ви избави от "изкушението"  да съдите твърде прибързано за колегите си, доверявайки се единствено на доброто, старо (и в повечето случаи – лъжливо) първо впечатление. Бонусът: "истина или лъжа" дава възможност и на интровертните личности в "отбора" също да споделят нещо за себе си и да се почувстват част от групата.

Е, опитайте и не забравяйте да споделите с нас какви са били резултатите!

 

Снимка: wrike.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи