Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "зрителен контакт"

Тийм билдинг игри: "зрителен контакт"

Тийм билдинг игри: "зрителен контакт"  - изображение

Екипното занимание, с правилата на което ще ви запознаем в следващите редове, не изисква никакви специални пособия, само участници, ентусиазирани да се включат в него ;) От заглавието вече вероятно ви стана ясно, че ще упражняваме, така важния и на работното място, зрителен контакт. Сигурно ще  се съгласите с нас, че някои хора тенденциозно го избягват по една или друга причина, а други – просто не се чувстват в свои води, практикувайки го. Идеята на тази тийм билдинг игра е да промени въпросната тенденция и по най-лесния възможен начин да помогне на служителите да имат повече доверие един в друг.

Да започваме? Разделете се по двойки и застанете един срещу друг. Целта на начинанието е да успеете да поддържате зрителен контакт с партньора си поне в рамките на минута. Важно е да уточним, че никой от кадрите не трябва да носи очила по време на упражнението. Ясно е, че при първоначалното му изпълнение ще има доста нерегламентирани мигания, но ако повторите процедурата още няколко пъти, за всички ще става все по-лесно да се справят със задачата и да издържат взора на другия за по-продължително време.

Може да ви се струва маловажен, но зрителният контакт, всъщност, често играе важна роля при осъществяването на бизнес сделки, при решаването на сделки и като цяло е неотменен фактор в реализацията на успешна комуникация. Затова въобще не се колебайте да пробвате упражнението и да споделите впечатленията си в резултат на провеждането му.

Снимка: everystockphoto.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи