Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "бартер с пъзел"

Тийм билдинг игри: "бартер с пъзел"

Тийм билдинг игри: "бартер с пъзел" - изображение

Представяме на вашето внимание още една тийм билдинг игра, която сме сигурни, че ще ви хареса, а реализацията й едва ли ще ви затрудни много. За да я осъществите обаче, задължително планирайте поне около час свободно от професионални ангажименти време. Тук е мястото да споменем, че в екипното занимание ще могат да се включат четири или повече малки групи от служители. Всяка група трябва да "приюти" еднакъв брой участници, които да получат различен комплект пъзел, със сходно ниво на трудност.

Целта е, както се досещате, всеки тим да сглоби пъзела си най-бързо. "Тънкото" условие, което забравихме да споменем, но което със сигурност ще направи играта по-любопитна, е, че някои от парчетата ще бъдат размесени в групите. Мисията на екипите е дружно да намерят начин да си върнат липсващите части обратно – чрез пазарене, бартер, размяна на членовете на отборите и прочее. Каквото и да решите, трябва да вземете това решение като екип.

Съвсем естествено, това "пъзел" предизвикателство би трябвало да се отрази отлично върху екипния ви дух и да ви помогне впоследствие заедно с колегите си да взимате добри общи решения в работата.

Е, пробвайте и споделете резултатите с нас.

Снимка: everystockphoto.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи