Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "сол и пипер"

Тийм билдинг игри: "сол и пипер"

Тийм билдинг игри: "сол и пипер" - изображение

За никого не е тайна, че изграждането на сплотен колектив въобще не е лесна задача. Причината е ясна – в един "отбор" попадат много различни персоналности, които трябва да се нагодят да работят на синхронни "честоти". В този ред на мисли, във всеки екип би било добре от време на време да се провеждат тийм билдинг игри именно с такава цел. Така че… предлагаме ви отново да играете с нас ;) По възможност, преди това обаче изберете си отговорник, който да организира нещата по най-добрия начин. Предварително ще ви кажем, че за провеждането на играта ще са ви необходими средно около 15 минути, както и, че тя е подходяща за екипи от по 10 до 40 човек /може и повече/.

Правилата: Нека отговорникът си помисли за някакви понятийни двойки като, например: "сол и пипер", "ин и янг", "Мини и Мики Маус" и т.н. Напишете ги на отделни листчета: "сол" на едно, "пипер" – на друго. После залепете всяко на гърба участниците, уверявайки се, че никой нищо не е видял. Когато дадете начало на начинанието, всеки трябва да започне да обикаля наоколо и да задава въпроси, касаещи информацията на гърба му. Когато отгатне това, което пише, ще трябва бързо да се ориентира и да намери другаря си в липсващия чифт. Ключов момент тук е в задаването на правилните въпроси.

Като алтернативно продължение на играта би могло участниците в двойката да седнат един срещу друг и в рамките на няколко минути да научат пет интересни подробности един за друг.

Играта е много подходяща да се разиграе в нови екипи, с идея "разчупване на леда".

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи