Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Тийм билдинг игри: "създай лого"

Тийм билдинг игри: "създай лого"

Тийм билдинг игри: "създай лого" - изображение

Тийм билдинг играта, с правилата на която ще ви запознаем в редовете по-долу, е широко използвана и много предпочитана от лидерите на професионалните колективи. Тя може да бъде разиграна в редица вариации и в нея може да бъде включен голям брой хора. Без повече приказки, нека все пак ви запознаем с версията, която ни допада най-много.

Правилата: За да стартирате, най-напред накарайте всички участници да пребъркат джобовете и портфейлите си и да ги изпразнят от стотинките. Събраното „богатство“ изсипете пред себе си. Забележка: в случай, че някой от колегите ви е свършил монетите, бъдете така добри и му услужете, за да може той успешно да се включи в начинанието.

Сега, в рамките на минута, всеки от вас ще има за задача да създаде персонализирано лого от стотинки, като в създаването му могат евентуално да бъдат употребени и други материали, като: химикали, бележници и т.н. Ако е налице твърде голяма група, хората в нея могат да бъдат разделени на отбори от по трима- шестима човека. В този случай участниците трябва да опитат да направят лого, което да ги представя най-успешно като тим. Друг вариант е всички присъстващи да съберат монетите си и да сътворят общ проект, представящ организацията/групата/отдела.
Ако става дума за самостоятелна работа, всеки трябва да се изправи пред другите и да обясни значението на логото си. Ако служителите са били разделени на групи, лидерите им се предполага, че ще поемат ангажимента да обяснят детайлите по изпълнението на задачата.

Целта на играта е да усъвършенства самостоятелното и/или колективно представяне. Тя е чудесен начин да предизвикате креативността си, да генерирате нови идеи в работна среда, а също и да се опознаете с колегите си на едно по-високо ниво.

Играйте смело и много ще се радваме, ако споделите впечатленията си с нас ;)

Снимка: callcentrehelper

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижи