Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица След като „АЛС България“ ЕООД прекрати дейността си, работещите в него ще бъдат консултирани

След като „АЛС България“ ЕООД прекрати дейността си, работещите в него ще бъдат консултирани

След като „АЛС България“ ЕООД  прекрати дейността си, работещите в него ще бъдат консултирани  - изображение

Експертите от Главната инспекция по труда и Агенцията по заетостта са готови да консултират и информират всички работници и служители, които предстои да бъдат освободени от „АЛС България“ ЕООД. Дружеството вече е подало молба до Софийския окръжен съд да бъде обявено в несъстоятелност.

Идеята е останалите без работа хора по-бързо да започнат нова. АЗ ще им предостави информация за трудовата мобилност и за възможността да придобият нови умения и знания като бъдат включени в различни обучения. От трудовата инспекция ще запознаят хората с правата им при прекратени трудови правоотношения според КТ, изплащането на обезщетения и документите, които трябва да получат при освобождаването си от работа.

Екипите на двете институции ще проведат среща и с работодателя, за да го информират за неговите задължения, свързани със законното прекратяване на трудовите отношения с работещите, процедурата при масовите уволнения и всички останали ангажименти по трудовото законодателство. Двете институциите се надяват, че консултациите с хората ще могат да бъдат осъществени на територията на дружеството.

От социалното ведомство информират, че до момента „„АЛС България“ няма задължения към своите работници и служители.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mlsp.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкети