Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Как да ни предоставят информация за членовете на семейството ни, когато кандидатстваме за компенсация за безработица в друга страна-членка на ЕС

Как да ни предоставят информация за членовете на семейството ни, когато кандидатстваме за компенсация за безработица в друга страна-членка на ЕС

Как да ни предоставят информация за членовете на семейството ни, когато кандидатстваме за компенсация за безработица в друга страна-членка на ЕС - изображение

При тази ситуация всички заинтересовани лица биха могли да се обърнат за съдействие към всяко от териториалните подразделения на Националния осигурителен институт, както и към дирекцията "Европейски регламенти и международни договори" (част от Централното управление на осигурителната институция).

За тази цел следва да се подаде заявление за предоставянето на информация от България за друга страна-членка на ЕС за членовете на семейството на безработното лице със СЕД U006.  Документът се подава в писмена форма. Може да бъде и изпратен в електронен вариант или чрез пощенските оператори.
 При тази процедура компетентната служба, отговорна за издаването на документа, е Дирекция "Европейски регламенти и международни договори" (част от Централното управление на осигурителната институция). Адресът й е 1303, гр. София, бул. "Александър Стамболийски" № 62-64.

Срокът за изпращането на гореспоменатото искане за издаването на нужния документ е в рамките на месец искания документ, а той може да бъде получен:

- на записания адрес, посочен за кореспонденция от заинтересованото лице;

- лично чрез приемната на дирекция "ЕРМД";

- искането може да бъде взето и от близък на лицето;

- чрез НОИ в български град, посочен от заинтересованото лице.

Изискването на документа е безплатно, а той може да бъде изпратен и на осигурителната институция в друга страна-членка на Европейския съюз, на написания адрес за кореспонденция, който може да се прочете в заявлението.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовини