Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да затвърдим положителното мнение на кандидатите за работа за компанията, в която работим

Как да затвърдим положителното мнение на кандидатите за работа за компанията, в която работим

Как да затвърдим положителното мнение на кандидатите за работа за компанията, в която работим  - изображение

Когато става въпрос за наемането на работа на истински ценни и добре обучени професионалисти, добрите мениджъри следва да са наясно, че от тях зависи да предоставят на тези хора подходящи условия за провеждането на работно интервю. Така кандидатът има възможност да затвърди доброто си впечатление от компанията и да се ангажира с работата на екипа.

Добре е да се има предвид, че впечатлението на интервюираните лица е важно, но още по-съществено е мнението на тези, които ще отпадат от интервюто в определен етап. Защо ли? Много просто - тези хора не са само кандидати за работа, те биха могли да бъдат потенциални клиенти и рекламодатели. А когато те имат лоши преживявания, свързани с интервюто си за работа в компанията, бъдете сигурни – те няма да забравят лошия момент. Почти 33% от онези, чийто опит с дадена фирма е отрицателен, посочват, че е по-малко вероятно да закупят неин продукт или услуга.

Не се тревожете. С правилния начин на мислене, инструменти и похвати компаниите могат да направят на всички свои потенциални кандидати добро впечатление, позволявайки им да напуснат интервюто си за работа с позитивно впечатление от марката, дори да не получат работата. Това е така, защото всичко се свежда до три прости неща – прозрачност, обратна връзка, подкрепа.

Прозрачност

Когато кандидатът, който се състезава за определена позиция в дадена компания, могат да се приложат някои фактори, които биха могли да подобрят неговото преживяване, а прозрачността е в началото на списъка. Когато една компания обсъжда открито въпросите, касаещи позицията, кандидатът има разумни очаквания, а така е по-малко вероятно той да се обезкуражи, ако не получи работата.

Предлагаме ви и някои полезни начини, по които процесът по кандидатстването за нова работа може да се подобри и да се извърши в пълна прозрачност.

Първо - използвайте програми, които показват на кандидатите приблизително колко души кандидатстват за свободната позиция. Това им позволява да видят колко конкуренция биха имали за нея. Големите международни компании позволяват на кандидатите за работа да проверят онлайн каква е вероятността интервюиращото лице да отговори на e-mail-а им. Това им осигурява високо ниво на прозрачност.

Обратна връзка

Вторият начин да се формира положително впечатление за фирмата у кандидата за работа в нея, е употребата на софтуер, който да предлага възможност за обратна информация относно абиографията и мотивационното му писмо. С този похват търсещите работа могат да подобрят автобиографиите си, да увеличат шансовете си да бъдат наети в бъдеще и им формира положително впечатление за компанията, която им е изпратила обратната връзка.

Някои европейски компании предоставят полезна и навременна информация за кандидатите си за работа, касаеща бъдещото им интервю. Това им помага да се подготвят по-добре и да си взаимодействат с потенциалните си работодатели, а така ще бъдат по-уверени в способностите си.

Подкрепа

Постарайте се да отговорите на въпросите на кандидатите за работа и разсейте евентуалните им опасения. По този начин, перфектният професионалист ще може без притеснение да комуникира ефективно с инервюиращия.

Чрез тези три фактора - прозрачност, обратна връзка и подкрепа – не само ще изградите добро впечатление на кандидатстващите в компанията, за която работите, но и ще подобрите представата на тези хора за нея.

По статията работи: Виктория Милова
Източник и снимка: www.inc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиЛайфстайлАнкетиИнтервютаЛюбопитноНовиниСнимкиТестовеОрганизацииФизиологияНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛечения