Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Какво да променим, ако търсим дълго работа без успех

Какво да променим, ако търсим дълго работа без успех

Какво да променим, ако търсим дълго работа без успех - изображение

Ако твърде дълго търсите работа, е много вероятно да се обезверите, да се отпуснете и усилията и стремежите ви, свързани с постигането на конкретни цели, да се изгубят съвсем. Затова ви предлагаме няколко идеи, които ще ви насочат какво да промените, за да успеете да се отървете от безработицата.

  • Автобиографията. Ако продължавате да кандидатствате на различни места с една и съща и непроменена от мига, в който сте я написали, биография, то вие имате сериозен проблем. Вижте отново текста и направете нужните корекции, свързани с мястото и позицията, които искате. Адаптирайте автобиографията си, без да я променяте или да вмъквате неща, които не отговарят на истината. Последното е недопустимо, затова ще си позволим да ви припомним, че на лъжата краката са къси.

 

  • Мотивационното ви писмо. Най-вероятно се досещате, че и при него е като при CV-то. Не може да използвате едно единствено за всички компании. Потрудете се и създайте изчерпателен текст, съобразен с фирмата и конкретната позиция.

 

  • Изгубихте целта си. Понякога е примамливо да кандидатствате за всяка позиция, която съвпада с профила ви, но подобно разпръскване често се оказва неефективно. Не работи за вас. Затова предефинирайте плана за кариерата си. Отговорете си и на въпроса какво очаквате от следващата си работа. Анализирайте задълбочено собствените си умения и опита си и в крайна сметка се насочете единствено към онези обяви, които ви привличат заради ключовите ви умения, и същевременно ви мотивират.

 

  • Не на рутината. Тя е най-големият враг на търсещия работа. Не се ограничавайте и затваряйте в една среда. Не използвайте до болка познатите ви канали на информация. Разширете полето си на действие. Открийте нови методи и ресурси, които ще ви доведат до нови възможности.

 

  • Не губете вяра в себе си. Отрицателните отговори на работодателите могат да обезсърчат всеки. Не позволявайте самочувствието ви да се срине. Приемете търсенето на работа в контекста на реалната конкуренция и си дайте сметка, че е напълно възможно човекът, когото са назначили, просто да е имал повече опит, което не означава, че вашите умения са поставени под въпрос. И въобще не потъвайте в песимистични настроения и черни дупки. Не си заслужава.

А какво си заслужава? Да сте сигурни, че въпреки временните неуспехи, слънцето ще изгрее и на вашата улица.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: pagepersonnel.ch

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиНовиниТестовеСнимкиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеИсторияЛечения