Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Над 1500 безработни бяха професионално ориентирани от специалистите в бюрата по труда

Над 1500 безработни бяха професионално ориентирани от специалистите в бюрата по труда

Над 1500 безработни бяха професионално ориентирани от специалистите в бюрата по труда - изображение

Бюрата по труда в страната организираха общо 144 срещи през декември 2018-а за новорегистрираните безработни. От инициативата се възползваха над 1500 души, които получиха различна по вид информация и бяха ориентирани професионално.

Търсещите работа научиха подробности за различните начини, по които биха могли да се реализират на трудовия пазар, разяснени им бяха както правата, така и задълженията, получиха информация и за свободните работни места. Експертите представиха и „Ателие за търсене на работа“ –услугата, която помага на безработните да се представят по възможно най-добрия начин пред работодателя и подобрява уменията им за кандидатстване.

Други 650 души станаха част от 60 групови срещи, организирани отново през декември, чийто основен акцент беше свързан с професионалната ориентация. Безработните получиха практически съвети, а водещата тема беше посветена на възможностите за трудова реализация в контекста на образованието и квалификацията, които притежават.

По време на срещите вниманието беше насочено към начините, по които да бъде планира кариерата и към изграждането на личен професионален проект. Освен експертите в дискусиите се включиха и психолозите, които дадоха ценни насоки.

Редактор: Гергана КараилиеваНад 150
Източник: az.government.bg

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкети