Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да не допускаме грешки, когато изпълняваме задача по време на интервю за работа

Как да не допускаме грешки, когато изпълняваме задача по време на интервю за работа

Как да не допускаме грешки, когато изпълняваме задача по време на интервю за работа - изображение

Поздравления! Изглежда сте стигнали до онзи момент от процеса по намиране на мечтаната работа, където уменията, посочени в автобиографията ви, ще бъдат оценени и на практика. Идва и моментът, в който имате възможността да докажете какво можете, а времето, в което само сте говорили за това, вече е минало. Предстоят ви много неща, които трябва да направите.

Приемете, че задачите невинаги ще отразяват това, което сте склонни да извършвате, ако получите мястото. Освен това, в повечето случаи ви става ясно, че сте в помещение с непознат, който би могъл да се окаже новият ви шеф, облечен сте в дрехи, които не носите в ежедневието си, обяснявайки на този човек, защо именно вие сте най-удачният избор за позицията.

Приемете случващото се като предизвикателство, даващо ви отличен шанс да покажете уменията си. По същия начин, трябва да помислите и за всички грешки, които лесно можете да избегнете. Предоставяме ви няколко точки, подходящи за обмисляне. С тях ще можете да избегнете грешките, които лесно се допускат при интервю.

Първо - не сте спазили указанията по задачата си

Много грешки може да се допуснат, тъй като не сте направили точно това, което се изисква от вас. Спазвайте стриктно написаното в задачите ви. Вашите потенциални шефове не искат да наемат на работа някой, който изпълнява изцяло само половината от работата си, губейки време с други задачи. Имате шанса да покажете, че може да разчитат на вас, когато сте на работа.

Второ - не сте задали изясняващи въпроси или не сте проверили изцяло предположенията си

Трудно е да следвате указанията, ако не ги разбирате напълно. Ако сте вложили усилия, за да си изясните точно какво се изисква от вас, но все още има известни неясноти и информация, която ще ви даде повече яснота, но тя все още ви убягва – не се срамувайте да попитате.

Има някои работни позиции и роли (като продажбите или услугите за клиенти), в които, екипът всъщност иска от вас да зададете въпроси, за да демонстрирате любознателност и комуникативни умения.

Трето - не сте показали, че знаете повече за корпоративната култура на компанията (дори основни факти)

Ако сте стигнали до този етап на интервюто за работа, то вероятно сте направили някои изследвания за историята на компанията. Независимо дали задачата ви е тест по граматика, редактиране на текст, задание по програмиране или урок, уверете се, че разбирате и отразявате в работата си ценностите, стила и тона на компанията.

Четвърто - бихте могли да свършите и повече от минималното, което се изисква от вас

Тези допълнителни задачи ще ви дадат шанс да покажете как мислите, как се справяте със задачите и как бихте могли да допринесете за компанията. Можете да помислите отвъд границите на проблема. Добавете си кратки помощни бележки, за да можете да обясните по-добре вашите идеи. Те може да се окажат напълно неприложими в конкретната ситуация, но това е възможност да покажете творчеството и способността си да поемате инициатива.

Пето - не сте препрочели и проверили подробностите

Завършили сте задачата – това е страхотно, но определено не сте готови все още. Оставете свършената работа настрана за няколко часа или за една нощ, ако времето го позволява. След това прочетете отново написаното на спокойствие, за да си гарантирате нужната прецизност.

Шесто - не сте във възторг от ролята си, компанията или и двете - това си личи

Достигайки до този етап от кандидатстването за нова работа, то определено трябва да сте си изградили добро отношение за това каква е компанията, ролята и позицията, за която кандидатствате. Опитайте се да се възползвате от тази възможност, за да покажете ентусиазма си. На практика, можете да го направите, избягвайки допускането на написаните по-горе грешки. А всички положени от вас усилия да докажете, че точно вие сте най-добрият избор, който компанията може да направи, демонстрират, че ви е грижа.

По статията работи: Виктория Милова

Източник: themuse.com


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияИнтервютаАнкетиИсторияСнимкиНовиниЛюбопитно