Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да отговорите на електронното писмо, с което ви канят на интервю за работа

Как да отговорите на електронното писмо, с което ви канят на интервю за работа

Как да отговорите на електронното писмо, с което ви канят на интервю за работа - изображение

Супер! Получили сте имейла, който сте чакали в разстояние на дни. Поканени сте на интервю за работа в престижна компания. Вашето CV е направило впечатление и е победило тези на другите кандидати. Сега е време да предприемете "следващата стъпка".

Но преди да изпратите прибързан отговор в електронното си писмо, който да съобщава колко сте "развълнуван" и "очаквате лично да се срещнете", изчакайте малко, за да сте сигурни, че сте проверили всички много важни детайли, които трябва да знаете при подобен тип комуникация.

Не говорим за тренировките за интервю за работа, макар че и това трябва да се упражни. Не става въпрос и за предварителната подготовка на най-разпространените въпроси, които често се задават на събеседването.

Говорим конкретно за детайлите, от които се нуждаете, преди да стъпите пред вратата на компанията. Те са: къде, кога, кой, какво ще ви попитат и колко дълго ще продължи интервюто ви за работа.
Добре е да имате предвид , че човекът, който планира интервюто ви, ще се постарае да ви изпрати точния адрес, дата и час, за да пристигнете навреме, това определено не е всичко, което трябва да знаете. Трябва да научите и още неща.

Първо, колко време ще отнеме провеждането на интервюто? Това е особено важно, ако се наложи да отложите настоящите си занимания за няколко часа, за да присъствате.

Второ, с кого се срещате. Защото в зависимост от отговора - има изследвания, които трябва да направите (които не касаят само фирмените статистики, мисията и мястото на компанията на пазара). Например, може би ще ви полезно да имате представа за ръководителите, с които ще се срещате и какви умения и предимства са донесли на организацията.

Трето, от какво ще имате нужда или до какво ще имате достъп? Събеседването с отворен тип ли ще бъде или презентацията също ще е подходящ вариант. Добре е да знаете какви до какви технологии ще имате достъп по време на интервюто за работа.

Ако се придържате към тези ценни препоръки, интервюто ви за работа ще премине леко, а вие ще се представите в най-добра светлина.

По статията работи: Виктория Милова

Източник и снимка: themuse.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноАнкетиИнтервютаНовиниИсторияСнимкиТестовеОрганизацииФизиологияНормативни актовеАлт. медицинаЛечения