Начало Социални грижи Трудова ангажираност Безработица Срокове за превеждането на финансовите компенсации за безработица през 2017 година

Срокове за превеждането на финансовите компенсации за безработица през 2017 година

Срокове за превеждането на финансовите компенсации за безработица през 2017 година  - изображение

Добре е да се има предвид, че след 01.01.2017 г. финансовите компенсации за безработица започнаха да бъдат превеждани ежемесечно за конкретния месец, следващ този, за който се дължат. Периодът, през който следва да се изплащат тези компенсации зависи от продължителността на осигурителния стаж, за който гражданите се били осигурявани за безработица (за времето след 31 декември 2001 г).

Времевият период на превеждането на финансовата компенсация за безработица, отпусната съгласно заложеното в чл.54а от КСО, е между 4 и 12 месеца (тази информация може да се проследи и от таблицата по-долу).Времевият период на превеждането на финансовата компенсация за безработица на българите, чието осигуряване по една или друга причина е било прекратено преди 1 януари 2017 г., следва да се определи като за осигурителен стаж се счита трудовият стаж до 01.01.2002 г. съгласно Кодекса на труда или по определени закони и времето след тази дата, за която лицата са осигурени за безработица.

Снимка: insights.dice.comОще по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноАнкетиОрганизацииНовини