Начало Социални грижи Трудова ангажираност Видове трудова заетост Кои ще бъдат най-големите пазари на труда през 2020 г.?

Кои ще бъдат най-големите пазари на труда през 2020 г.?

Кои ще бъдат най-големите пазари на труда през 2020 г.? - изображение

В началото на новата 2018 г. е естествено да потърсим отговор на въпроса какво ни предстои, особено след анализите на това каква беше годината, която изпратихме. След равносметката идва ред на прогнозите.

Групата Evenbase, която се занимава с набиране на персонал в различни сектори и обединява множество компании със същия профил, е осъществила проучване, посветено на близкото бъдеще на пазарите на труда. Според специалистите от групата бързите темпове, с които се развива електронният подбор и глобализацията, поощряват към нови възможности и перспективи в световен мащаб.

От Evenbase анализират онлайн набирането прецизно и задълбочено, което прави възможно идентифицирането десетте пазара на труда, които ще бъдат най-перспективни и атрактивни само след две години. Критериите, които са в основата на тази своеобразна класификация са: обем на наемане на служители по интернет, ръст на БВП, културни различия, използване на интернет, мобилни устройства, нива на работните заплати.
Ето и резултата:

 • Бразилия
 • Индия
 • Китай
 • САЩ
 • Австралия
 • Япония
 • Канада
 • Германия
 • Русия
 • Великобритания
 • Мексико

От Evenbase определят Бразилия като „новата амбициозна мощ“. Всички показатели на държавата са знак за зелена светлина пред очевидно необятните възможности на пазара на труда в нея. Особено важни сред тях са перспективите за растеж и иновативният подход към онлайн набирането на персонал. Мениджърите от групата са категорични, че най-добре платените директори и специалисти ще бъдат тези, които започнат работа в Бразилия през следващите две години.

Независимо от втората си позиция, Идния продължава да бъде с голям потенциал. Изследването показва, че проблемът е преди всичко в неравномерността на темповете, но от друга страна онлайн набирането на специалисти се е увеличило с 50%, а мобилният трафик на смартфони е превишил интернет трафика при стационарните компютри.

Дори на трето място Китай продължава да е една от страните с истински и пълен икономически растеж. При тях нивата на онлайн набиране на кадри и комуникациите чрез социалните мрежи са на завидно ниво, въпреки любопитната подробност, че китайците не използват Twitter и Facebook и твърде слабо ползват LinkedIn. Те изцяло се доверяват на Viadeo.

И така, следвайки препоръките на Evenbase и ако продължавате да се чудите как най-добре да се реализирате на пазара на труда, то насочете усилията си към Бразилия, Индия и Китай. Няма да съжалявате.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: jobat.be

Снимка: kiaratravel.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЛюбопитноНовиниНормативни актовеИсторияПсихологияЛичностиОрганизацииЛеченияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиТестовеАнкетиФизиологияАлт. медицина