Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да се подготвим за провокативните въпроси по време на интервю за работа?

Как да се подготвим за провокативните въпроси по време на интервю за работа?

Как да се подготвим за провокативните въпроси по време на интервю за работа? - изображение

Търсите работа? Ако е така, най-вероятно сте прочели един куп съвети как да се държите и с какво да сте облечени. Разговаряли сте с приятелите си и те също са ви дали насоки. И независимо, че е напълно възможно да ви е поомръзнало от купищата препоръки, струва си да хвърлите един поглед на следващия материал. В него няма готови отговори, нито съвети. Той ще ви покаже как е напълно възможно по време на интервю за работа да бъдете провокирани, изненадани и дори шокирани.

Според една от най-големите интернет платформи във Франция, QAPA, целта на подобни въпроси е да дестабилизират кандидата. А и вероятно по този начин работодателят може да открие важни за личността на интервюирания качества. 

Само си представете, че първият въпрос към вас не е познатият до болка „Защо искате тази работа?“, а „Случвало ли се е да откраднете химикалка от офиса?“ Ами сега? Как бихте отговорили? Как ще се почувствате след подобно питане?

От QAPA са си направили труда да потърсят в интернет пространството примери за подобни въпроси, задавани по време на интервюта в известни компании, сред които Google, Applе и Facebook. И ето какво са открили.

  • Защо каналите са кръгли?
  • Как бихте решили този проблем ако сте марсианец?
  • Как ще тествате асансьор?
  • Отговорете ми с думи, които са остарели в периода между 16 и 17 век. Ако се затруднявате да го извършите на ум, използвайте интернет търсачка.
  • Дайте оценка на външността ми от 1 до 10.
  • Какъв е цветът на парите?
  • Представете си, че сте нов молив в кутия с още 20. Какъв цвят ще бъдете и защо?
  • Можете ли едновременно да кажете: „Дали чорапите на архидхесията (измислена дума) са сухи, сухи, сухи“ и да продавате пералня на клиент?

Не се смейте, дори последното да ви провокира да го сторите. Помислете. Как вие бихте реагирали ако тези или подобни на тях въпроси, ви бъдат зададени по време на интервю? Затова се подгответе и очаквайте неочакваното, за да се представите възможно най-добре.

Не се отчайвайте, да бъдете изобретателни и инициативни. Опитайте се да излезете от рамката на обичайното и да отговорите на провокацията. Всъщност, подгответе се за всякакви изненади и бъдете сигурни, че ако реагирате адекватно на неконвенционалните въпроси, при това спокойно и с удоволствие, може да се поздравите с успех!

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: qapa.fr

Снимка: static-communitytable.parade.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиСнимкиЛюбопитноИсторияПсихологияЗдравни съветиФизиологияНовиниТестовеОрганизацииАнкетиНормативни актовеАлт. медицинаЛечения