Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да разберем защо не сме одобрени за работата, за която сме кандидатствали

Как да разберем защо не сме одобрени за работата, за която сме кандидатствали

Как да разберем защо не сме одобрени за работата, за която сме кандидатствали - изображение

Всеки, който търси работа и ходи на събеседвания, е получавал писмо с отказ. По-често в него просто се съобщава, че не сте одобрен, благодарят ви за проявения интерес към фирмата и ви пожелават успех в търсенето. Почти е невъзможно обаче да видите написано черно на бяло защо отговорът е отрицателен.

Вижте какви могат да бъдат реалните причини, поради които не сте одобрени. Вероятно изброяването им ще ви насочи към нещата, на които би било добре да обърнете внимание при следващото интервю.

  • Липсва мотивация на кандидата по отношение на длъжността – работата не го интересува особено като начин да покаже своите възможности, а по-скоро като начин да осигури семейството си.

 

  • Неадекватно поведение по време на интервюто – тонът, с който говори е твърде остър, висок и неовладян, жестовете му демонстрират абсолютна незаинтересованост, не зададе нито един въпрос за същността на работата, за условията или за възможността да израсне професионално при нас.

 

  • Очакванията за заплата са твърде високи и не са съобразени с длъжността, за която кандидатства и с опита, който притежава.

 

  • Тестовете са твърде слаби, а постигнатите резултати в тях са недостатъчни.

 

  • Отговаряйки на въпроси, свързани с предишни работодатели, той говори за тях с пренебрежение, критикува ги остро и неаргументирано.

 

  • Резюмето е обещаващо, но по време на интервюто стана ясно, че кандидатът не притежава уменията и знанията, необходими за позицията.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: jobat.be

Снимка: pagepersonnel.ch  

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНовиниСоциални грижиПсихологияСнимкиТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛечения