Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да предотвратим най-често допусканите грешки при търсене на работа

Как да предотвратим най-често допусканите грешки при търсене на работа

 Как да предотвратим най-често допусканите грешки при търсене на работа - изображение

Ако и вие сте от хората, които вярват във фразата „Нова година – нов късмет“ и затова от първите дни на 2018-а активно търсят работа, то си заслужава да хвърлите поглед на следващите редове. От тях ще разберете как да предотвратите грешките, които най-често се допускат при търсене на работа.

А как реално може да ги избегнете? На първо място като знаете кои са те, за да не ги допускате и да не намалявате шансовете си да се реализирате на пазара на труда през новата година.

Грешки при самото търсене на работа. Винаги бъдете активни онлайн. Според специалистите работодателите търсят активно служители онлайн и ако вие сте извън социалните мрежи и общности, специализирани във вашата професионална област, шансовете ви за намиране на работа намаляват най-малко наполовина.

Грешка ще бъде и ако веднъж станали част от мрежата, просто бездействате и чакате да ви забележат. Не би могло да се случи, ако просто си седите мирно и тихо, доволни, че сте се представили с кратко резюме. Бъдете активни, коментирайте, анализирайте и демонстрирайте своето ниво на компетентност и своята креативност.

Грешки във вашето CV. Често кандидатите забравят да дадат подробна информация за своите качества, вероятно от чувство за скромност. Това е сериозен проблем за работодателите, защото те не могат да си създадат представа за бъдещия служител и неговата самооценка. Специалистите съветват да споменете качествата си веднага след личните си данни и преди трудовия стаж.

Другият проблем е свързан с липсата на ключови думи. Оказва се, че голяма част от работодателите и мениджърите „Човешки ресурси“ използват системи за проследяване, използвайки ключови думи, за да намерят съвпадение между работните места, които са обявили и най-обещаващото CV.

Не пълнете вашата автобиография с излишна информация, но не се скъпете по отношение на всичко, което сте постигнали до момента – цели, проекти, получени награди и поощрения. Това ще даде отговор на въпроса как можете да работите ефективно, а съгласете се, че именно тези факти са важни за един работодател.

Грешки при интервюто. Те са най-многобройните, най-известните и най-коментираните. И въпреки това продължават да се допускат. Първата от тях е закъснението за прослушването, следват я отрицателното говорене за предишния ви работодател, липсата на въпроси от ваша страна и още куп други. Няма по-сериозна грешка обаче от тази да не сте наясно с естеството на работата, за която кандидатствате и да не знаете нищо за фирмата.

И така не остава друго, освен да ви пожелаем успех в търсенето на работа през 2018 г. Особено след като вече сте наясно как да преодолеете грешките, които могат да ви попречат да намерите работата, за която мечтаете.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: jobat.be  

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСпортСнимкиНовиниЛайфстайлЛюбопитноИсторияЗдравни съветиДиетиСоциални грижиТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииАлт. медицинаНормативни актовеЛечения