Начало Социални грижи Трудова ангажираност Трудова медицина, превенция и условия за живот "Генериране на динамични справки върху статистически данни" – новата онлайн услуга на НОИ

"Генериране на динамични справки върху статистически данни" – новата онлайн услуга на НОИ

"Генериране на динамични справки върху статистически данни" – новата онлайн услуга на НОИ - изображение

В края на месец март 2017 година всички заинтересовани лица могат да се възползват от нова електронна услуга на НОИ. Тя включва т.нар. "Генериране на динамични справки върху статистически данни" и може да се открие на интернет страницата на институцията (в рубриката "Онлайн статистически справки").

Тази нова електронна услуга на НОИ предоставя възможността заинтересованите лица да получат непосредствен достъп до всички налични статистически бази данни на осигурителния институт. Така те имат възможността лесно да извлекат необходимата им информация, която се определя по критерии, зададени от лицата. Благодарение на новата услуга на НОИ българските граждани ще имат възможност да заявят справки, определяйки параметрите на съдържащите се в тях статистически данни.

На този етап новата услуга на НОИ осигурява достъп до статистическата информация, касаеща пенсионните възнаграждения, изплащани от Държавното обществено осигуряване (ДОО). Чрез тази база всички потребители ще имат възможност да генерират могат за генерират справки както за броя на пенсионерите, така и за средните основни месечни размери на пенсионните възнаграждения в различи разрези. Данните за пенсиите биха могли да бъдат групирани по териториално подразделение на НОИ, по пол, лични (или наследствени пенсионни възнаграждения и определения вид на пенсията), за определени възрасти или групи месечни размери на пенсионните плащания. Статистическите данни обхващат времевия период след 2009 г., като е включен и последният месец на текущата година, за който има внесени такива.

Следва гореспоменатата услуга да се допълни, правейки възможни онлайн справките за изплащаните от ДОО компенсации.


По статията работи: Виктория Милова

Източник: nssi.bg

Снимка: jobtiger.tv

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииНовини