Начало Социални грижи Добрите практики Актуално УНИЦЕФ представи ситуационния анализ за децата и жените в България

УНИЦЕФ представи ситуационния анализ за децата и жените в България

УНИЦЕФ представи ситуационния анализ за децата и жените в България - изображение

Докладът съдържа ключови проблеми, свързани с живота на децата в България, както и анализ на данни и причинно-следствени връзки.

Сериозно внимание се обръща на състоянието в момента и на всички фактори, които влияят върху правата на децата. Показани са пропуските, посочени са нуждите, направени са заключения и препоръки. Всички те са въз основа на задълбочени изследвания, на данните от националната и международна статистика и информация от различни източници.

Според методологията на анализа в него са прегледани официалните статистически данни, законодателството, стратегически документи. Специалистите на УНИЦЕФ са провели множество срещи и консултации.

По време на представянето днес социалният министър заяви, че гарантирането на детските права е сред основните приоритети на ръководеното от него ведомство. Бисер Петков подчерта, че помощта за децата от уязвимите групи и семействата им изисква комплексен подход и сътрудничество между всички страни в процеса. Той говори още и за усилията, които екипът на министерството полага, за да бъдат създадени условия за равен достъп до основни права за всички деца.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: unicef.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛайфстайлАнкетиПсихологияНормативни актовеИстория