Начало Социални грижи Грижа за децата и подрастващите Детски заведения и социални услуги за деца Ред на отпускане на семейни помощи за деца, издаване и обжалване на заповеди на Директора на Дирекция за "Социално подпомагане"

Ред на отпускане на семейни помощи за деца, издаване и обжалване на заповеди на Директора на Дирекция за "Социално подпомагане"

Ред на отпускане на семейни помощи за деца, издаване и обжалване на заповеди на Директора на Дирекция за "Социално подпомагане" - изображение

Процедурата по отпускане на семейните помощи за деца са следните:

Семейните придобивки се превеждат след подготвянето и подаването на молба-декларация. Това се извършва от майката или законни представители на детето по постоянен адрес.

В срок от четиринадесет дни от подаването на молба-декларацията директорът на Дирекцията за "Социално подпомагане" издава заповед за получаване или аргументиран отказ на този вид социална придобивка за деца.

Служителите на Дирекцията за "Социално подпомагане" са задължени в рамките на седем дни да уведомят в писмена форма лицето, подало документи за помощта.

В случаи, в които молба-декларацията е подадена с неточни или липсващи документи, на подателя се разрешава в рамките на 14 дни да отстрани съществуващите нередностите. Когато след края на този период те не се отстранят директорът на Дирекцията за "Социално подпомагане" е оправомощен да откаже отпускането на изисканата помощ. За тези си действия той е задължен да уведоми лицето в писмена форма.

Процедура по обжалване на заповедта:

Разпореждането на Директора на Дирекцията за "Социално подпомагане" може да бъде обжалено според реда на Закона за административно производство пред горестоящия административен орган в рамките на седем дни от получаването на заповедта.

Жалба може да се подаде в писмен вид, като е добре да бъдат посочени:

- органът, до който се подава тя;

- име и адрес на жалбоподателя;

- актът, който ще бъде обжален;

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиОрганизацииЛайфстайлНовиниЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияОбразованиеНормативни актовеСнимкиЛеченияРецептиИсторияЗаведенияИнтервютаТестовеСпециалистиАнкетиСпортАлтернативна медицинаХранене при...Медицински изследванияКлинични пътекиБотаника