Начало Социални грижи Трудова ангажираност Видове трудова заетост Работното място на бъдещето

Работното място на бъдещето

Работното място на бъдещето - изображение

Как ще изглежда в следващите години работното пространство е въпрос, чийто отговор дава проучването „Работното място на бъдещето“, проведено от Citrix Vanson Bourne. То е осъществено сред 1900 мениджъри в областта на информационните технологии от 19 различни страни.

Проучването показва ясно, че в следващите години предстои коренна промяна по отношение на работното пространство. Традиционната работна среда със сигурност ще остане в миналото. Забравете за офисите с бюра и столове пред тях.

Шестедесет процента от анкетираните са убедени, че в следващите две години по-голямата част от работата ще се върши от дома. Други 70% смятат, че през 2020-а ще могат да работят от мобилни работни помещения, разположени в хотели, летища и гари.

В настоящия момент броят на компаниите, които подкрепят мобилната работа, е 84%.

А ето и кои са предимствата на мобилната работа както за фирмите, така и за работещите в тях според 1900-те мениджъри, участвали в изследването.

За фирмите:

  • По-малко и по-добре организирано работно пространство
  • Намалени разходи за недвижими имоти и за персонал
  • Задържане на по-голям брой талантливи служители

За работещите:

  • Повече гъвкавост
  • По-малко време, прекарано в пътуване
  • По-добър баланс между личния и професионалния живот

Светът се променя и това е неизбежно. Мястото, където съвременният човек прекарва по-голямата част от деня си, постепенно ще оставя познатия до болка образ в миналото и ще се превръща в нещо много по-различно. Самият факт, че голяма част от работодателите осъзнават нуждата от промяна, говори, че тя вече е настъпила.

Затова забравете прашното бюро, леко призрачното луминесцентно осветление и сумрака и се подгответе за работното място на бъдещето. Време е.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: cadres.apec.fr

Снимка: images.itnewsinfo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиДиетиСнимкиСпортАлт. медицинаНовиниТестовеФизиологияОрганизацииАнкетиНормативни актовеИсторияЛечения