Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да покажем, че сме личност от класа пред колегите си

Как да покажем, че сме личност от класа пред колегите си

Как да покажем, че сме личност от класа пред колегите си - изображение

Всеки би искал да изглежда значим и над средното ниво особено в очите на хората, с които работи. Мястото, където прекарвате по-голямата част от деня си, е важно и определящо за развитието на отделната личност. Какво трябва да бъде поведението ни, за да се представим в пълния си блясък пред колегите си, ще разберете от следващите редове.

Разбира се, подобни напомняния не са панацея, но винаги могат да ни помогнат да се ориентираме или просто да ни провокират да се замислим. Затова смело напред към идеите, които ви предлагаме затова как да демонстрирате, че сте личност над средното ниво пред екипа във фирмата и шефовете си.

  • Винаги подчертавайте това, което сте постигнали, но никога не го правете агресивно, демонстративно и с мисълта, че вие сте на върха, а останалите са под вас. Сторете го по фин и деликатен начин.
  • Никога не се хвалете и не привличайте вниманието на всяка цена.
  • Ефективното и последователно общуване с всички – от шефа до жената, която чисти офиса ви, е в основата на успеха, но и на формирането ви като лидер.
  • Подбирайте внимателно думите, които използвате. Нека те бъдат вашата запазена марка, която ви отличава.
  • Обръщайте особено внимание на контекста по време на разговор. Слушайте внимателно другите, но и не чакайте някой да ви даде думата, а реагирайте на мига.
  • Бъдете искрени и не търсете оправдания, когато ви се наложи да напуснете спешно среща или да прекратите разговор.
  • Винаги говорете като професионалист. Не си позволявайте отклонения в това отношение. Мястото на лежерните разговори е докато пиете кафе или обядвате, но и тогава отделете време за тема, свързана с работата.
  • Колкото повече хора от фирмата познавате, толкова по-добре за вас. Особено ако им помагате професионално, без да очаквате отплата и благодарност, това със сигурност ще повиши имиджа ви и ще ви издигне в техните очи. А и по този начин ще сформирате свой собствен кръг от поддръжници.
  • Не си позволявайте постоянно да мрънкате и недоволствате. Ако нещо ви предизвика или не сте съгласни, то аргументирано и спокойно споделете притесненията си.
  • Бъдете информирани – човекът от класа и над средното ниво знае какво се случва по света и има мнение по различни въпроси. Четете, гледайте новини, слушайте радио. Научете се да водите интелигентна дискусия по всяко време, с всеки и на всяка тема.

И накрая, елементарно е, но да припомним, че е нужно винаги да сте учтиви, приятелски настроени, да спазвате добрия тон и да сте любезни. Това със сигурност ще ви позволи да постигнете по-лесно професионалните си цели и да вървите напред.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: jobat.be 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСнимкиСпортАлт. медицинаНовиниТестовеФизиологияОрганизацииАнкетиНормативни актовеИсторияЛечения