Начало Социални грижи Трудова ангажираност Обезщетения Промени в изискванията получаване на помощи за деца през 2016 година

Промени в изискванията получаване на помощи за деца през 2016 година

Промени в изискванията получаване на помощи за деца през 2016 година  - изображение

Преходните и заключителните разпоредби от Закона за държавния бюджет на България от 2016 година регламентират сроковете, за които на българските семейства и лица в периода от 1 март 2015 г. до 28 юли 2015 г. са получили месечните си помощи за деца съгласно чл. 7 от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД).

Именно тези граждани са задължени да уведомят работещите в съответната дирекция за "Социално подпомагане" за настъпилите промени в условията, за които е отпусната конкретната финансова подкрепа.

Отделните дирекции за социално подпомагане са въвели график, чрез който заинтересованите хора могат да подадат нужните документи. Той е следният:
-  до 31 януари 2016 г. – всички семейства и лица, на които е отпусната финансова подкрепа от 1 март 2015 г.;
- до 29 февруари 2016 г. - всички семейства и лица, на които е отпусната финансова подкрепа от 1 април и от 1 май 2015 г.;
- до 31 март 2016 г. – за всички семейства и лица, на които е отпусната финансова подкрепа от 1 юни и от 1 юли 2015 г.

Двойките, които живеят на семейни начала и нямат сключен граждански брак, трябва да подадат нова декларация-заявление, придружена от останалите нужни документи. Освен това всички трябва да декларират, че пребивават за постоянно в България.

За срок до 30 дни от получаването на информация, касаеща промяната или отпадането на основанията за получаването на месечни финансови помощи по чл. 7 от Закона за семейните помощи за деца, дирекция "Социално подпомагане" следва да извърши проверка. Така, чрез нея може да изменият, да се спрат или да се прекратят помощите за всички или за част от децата в семейството.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниОрганизацииНормативни актовеЛайфстайлИсторияЛюбопитноЗдравни съветиОбразованиеПсихологияСнимкиАнкетиЛеченияРецептиСтатистически проучванияЗаведенияСпортСпециалистиГеографияПроизводителиХранене при...Алт. медицинаТестовеИнтервютаКлинични пътекиИзследванияБотаника