Начало Социални грижи Социални услуги и потребители Нови електронни услуги на НОИ

Нови електронни услуги на НОИ

Нови електронни услуги на НОИ - изображение

Националният осигурителен институт (НОИ) започва поддържането електронна услуга, за да улесни своите потребители. Този вид услуга е достъпна на www.nssi.bg.

След 17.04.2014 г. се активират още две нови електронни услуги, предоставяни от Националния осигурителен институт. Едната касае подаването на заявленията за отпускане на пенсионно възнаграждение или определени видове добавки, а другата е свързана с преизчисляването на пенсионното възнаграждение въз основа на вече придобит стаж след пенсиониране.

Благодарение на това улеснение потребителите вече имат възможност да подадат заявленията си в териториалните подразделения на НОИ, за да им бъде отпуснато пенсионното възнаграждение и за преизчисляването на пенсионното възнаграждение.При изпращане на това заявление лицето трябва да има валиден електронен подпис, ЕГН, персонален идентификационен код за физически лица, Идентификационен код на осигурителите за лицата с БУЛСТАТ/ЕИК, когато заявлението следва да се подава посредством последния осигурител.

На електронния адрес, посочен от заявяващото лице се изпраща информация с входящ номер, който представлява персонален регистров индекс от деловодната система на НОИ. След получаването на съобщение за успешно регистриране стартира процедурата по отпускането или преизчисляването на пенсионното възнаграждение. Датата на регистриране на заявлението определя срока, спрямо които се има предвид началната дата на възнаграждението или датата на преизчислението на пенсията.

Още по темата:

4.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНормативни актовеНовиниЛюбопитноЗаведенияСнимкиИзследванияИсторияПроизводителиЛайфстайлЛеченияОрганизации