Начало Социални грижи Добрите практики Актуално Месечната помощ за отопление да стане 100 лв. поискаха от КНСБ

Месечната помощ за отопление да стане 100 лв. поискаха от КНСБ

Месечната помощ за отопление да стане 100 лв. поискаха от КНСБ - изображение

В писмо до социалния и финансовия министри от КНСБ настояват за актуализация на месечните помощи за отопление. Увеличението на електроенергия от 1 юли е в основата на предложението им.

Лидерът на организацията Пламен Димитров заяви вчера в Стара Загора, че размерът на помощта трябва да се определя въз основа на паричната равностойност на 530 квтч, а не както досега на 385 квтч. Ако идеята бъде приета, то помощта ще стане около 100 лв.

За новия отоплителен сезон тя е 74, 83 лв. на месец или общо за времето ноември до март – 374,15 лв.
Повишаването на целевата помощ за отопление през киловатчасовете е най-подходящият начин, по който новите цени на енергоносителите могат бъдат компенсирани, защото е основа за изчисляването, независимо от вида на отоплението, се отбелязва в писмото на синдикатите.

Според Пламен Димитров е време, решението затова кой има право на такъв вид подпомагане да се взема според официалния праг на бедност, а не чрез измисления гарантиран минимален доход. Около 40% от българите днес живеят в риск от бедност и социална изолация според данни на синдиката.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: knsb-bg.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниСнимкиЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлНормативни актовеЛеченияРецептиОрганизацииИсторияЗаведенияОбразованиеСпорт