Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Комуникация и поведение след интервюто за работа

Комуникация и поведение след интервюто за работа

Комуникация и поведение след интервюто за работа    - изображение

Отдъхнете си, срещата ви за интервюто за работа вече е приключила. Въпреки това, вероятно точно в този момент във вас започват да се прокрадват въпросите: "А сега какво следва? Какво да направя след провеждането на срещата?"

Как постъпват интервюираните, когато "голямото изпитание" остане зад гърба им? Даваме ви някои препоръки, които се предоставят от агенциите по заетостта и някои консултантски фирми, които могат да ви помогнат и да ви ориентират как да постъпите.

Първо – признак на добро възпитание и висока комуникационна култура е след интервюто за работа да се изпрати благодарствен e-mail към хората, които са ви интервюирали. Така те:

- отново биха затвърдили положителното си впечатление за вас;

- ще ви запомнят;

- ще получат категорично потвърждение, че сте заинтересовани към свободната позиция и компанията;

- ще могат да се почувстват поласкани относно ролята си по време на събеседването;

Търсене на обратна връзка

След провеждането на интервюто за работа кандидатът има правото да попита бъдещия си работодател за впечатленията му относно представянето му по време на събеседването.

Добре е да се знаят кои са детайлите, които правят добро впечатление и кое би могло да отблъсне интервюиращите. Освен това, ако са достатъчно открити, интервюиращите обикновено сами предоставят информация за шансовете на конкретния кандидат за успех.


Търсенето на обратна връзка е подходящо преди всичко за:

- хората на сравнително ниски длъжности;

- хората, които са в началото на кариерата си;

- хората, нямащи опит при явяването на интервюта.

 

Примерни въпроси, които може да зададете:

 

Какъв е шансът да започна работа на тази позиция?

Имате ли коментари и препоръки, касещи представянето ми по време на интервюто?

Може ли да ми дадете съвет върху кои детайли да поработя, за да съм по-успешен при следващи събеседвания?

 

Интервюто за работа безспорно заема важно място в старта на младите хора на професионалното поприще. Можем да направим няколко извода:

 

Трите етапа на този процес - преди интервюто, по време интервюто и след интервюто, са обвързани и всеки има своето ключово значение.

Приоритетна задача е провеждането и доброто поведение по време на интервюто. Въпреки това, не бива да се подценява предхождащият етап и държанието след като интервюто вече е приключило.

Не бива да се забравя, че главната цел на събеседването с бъдещия работодател е кандидатът да му позволи в максимална степен да го опознае за няколко минути и да го назначи на желаната позиция. Събеседването за работа е безконкурентен способ, чрез който извличаме информация с помощта на поредица от въпроси. Този акт от своя страна е важен при изграждането на достоверно впечатление, респективно за вземането на правилно окончателно решение.

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлНовиниАнкетиИнтервютаЛюбопитноТестовеСнимкиФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаИсторияЛеченияСпортГеографияПроизводители