Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да провокираме повишение, когато шефът не ни забелязва

Как да провокираме повишение, когато шефът не ни забелязва

Как да провокираме повишение, когато шефът не ни забелязва - изображение

В определен момент от развитието на кариерата всеки си задава въпроса дали вече не е дошло време за повишение. И не е вярно това, че не сте в състояние да повлияете на напредъка си. Безспорен факт е, че именно вашият началник решава дали да ви издигне или не, но вие не бива да стоите безучастни и да си мислите, че от вас нищо не зависи. Не е така.

Предлагаме на вашето внимание няколко идеи как може да провокирате повишение, дори когато шефът не ви забелязва.

  • Наблюдавайте внимателно процесите във фирмата и винаги, когато откриете проект, който провокира интереса ви, проявете инициатива. Поискайте да участвате в него, а не чакайте да ви поканят. Последното може никога да не се случи.
  • Бъдете любопитни и задавайте въпроси. Контактувайте с колегите не само от вашия, но и от другите отдели. Не подценявайте никога фразата: „Хайде да пийнем кафе.“
  • По-често питайте останалите дали се нуждаят от помощта ви. Когато отговорът е положителен, направете всичко по силите си, за да свършите работата.
  • Чувствайте се като лидер. Предлагайте идеи, които ще помогнат на фирмата да върви напред. Не се притеснявайте да го сторите, независимо на каква позиция сте в момента, а действайте. Бъдете сигурни, че добрите, работещи и иновативни предложения са винаги от полза и биват оценени.

Дано тези идеи ви помогнат, но най-важното е да вярвате в своите възможности и в това, че те ще бъдат оценени. Стига да не забравяте, че е важно по-често да ги демонстрирате, а не да стоите скрити в ъгъла, където едва ли някой ще ви забележи.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: e-xecutive.ru

Снимка: replyon.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиНовиниЛюбопитноЛеченияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиТестовеОрганизацииФизиологияАнкетиАлт. медицинаНормативни актовеИстория