Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да презаредим батериите, когато не сме одобрени за работа?

Как да презаредим батериите, когато не сме одобрени за работа?

Как да презаредим батериите, когато не сме одобрени за работа? - изображение

Не лесно да разберете, че няма да получите работата, за която мечтаете. Трудно се преживява, особено ако ви се случва за първи път. Колкото и клиширано да звучи, не забравяйте, че неуспехите също са важна част от живота ни и със сигурност можем да научим много от тях.

И така, следващите редове са за всички – и за онези, които вече са минали по пътя на отхвърлянето, и за другите, които не са.

Най-естественото нещо на света е да бъдете ядосан, разстроен и дори бесен след провала. Не крийте тези чувства от близките и приятелите си. Не се затваряйте в себе си, нито ограничавайте контактите си. Ако искате бързо да преодолеете ситуацията, то демонстрирайте емоциите си. Бъдете ядосани, бесни и разстроени! Плачете и дори викайте – е, не на улицата, разбира се, а в собствената си стая. Това е начин да преодолеете бързо кризата.

Продължавайте да се справяте с чувствата си като правите това, което обичате и за което не сте имали време, подготвяйки се за интервюто за работа. Тичайте дълго в парка, събирайте се с приятелите си, прекарвайте повече време с любимите си хора.

Обсъждайте с тези, на които вярвате безрезервно, какво ви се е случило. Тяхната оценка със сигурност ще бъде по-точна, защото ще е лишена от пристрастия и емоции.

Когато се почувствате готови, насочете внимание към представянето си. Анализирайте отговорите, които сте дали, както и начина, по който е преминала срещата. Не допускайте обаче мисли, които ще ви накарат да се обвинявате, още по-малко да си внушите, че сте некомпетентни и неможещи. Напротив, размислите трябва да ви водят към възможността да намерите по-ефективни методи, с които да демонстрирате знания, мотивация и характер на следващите интервюта.

Не допускайте отхвърлянето да ви обезкуражи дотолкова, че да изгубите желание за работа.

Въпреки неуспеха, вярвайте! Ще започнете работата, за която мечтаете. Може да не стане толкова бързо, колкото ви се иска, но бъдете сигурни, че ще се случи. След всеки провал идва успех. Дори и за най-големите песимисти е ясно, че няма битие, в което да властват единствено неуспехите. Затова никога не съжалявайте, че те се случват, но задължително си извличайте поука от тях. И не спирайте да опитвате.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: rustudyrama.com, thebalance.com

Снимка: cs5.pikabu.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияСоциални грижиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноФизиологияНовиниСнимкиТестовеАлт. медицинаАнкетиОрганизацииНормативни актовеСпортИсторияБотаникаЛечения