Начало Социални грижи Добрите практики Ръководство: Как да... Как да завършите работния си ден с усмивка, част 1

Как да завършите работния си ден с усмивка, част 1

Как да завършите работния си ден с усмивка, част 1 - изображение

Признайте си, навярно ви се е случвало, когато сте навън с приятели и си прекарвате прекрасно, да споменете досадния коментар в службата, направен по-рано през деня от колега. Няколко часа по-късно осъзнавате, че през цялата вечер всички са говорили само за факторите в службата, които по една или друга причина, са ви подразнили.  

Би било неискрено, ако кажем, че има професия, при която подобни разговори с приятели никога не са водени. Въпреки, че едва ли има съвършена работна позиция, не е редно и полезно за никого дните, които "присъстват е графа "лоши" или "не особено добри" да се отразяват на ежедневието ви извън офиса. Признайте си, това лесно може да се случи на всеки.

За щастие, няма нищо непоправимо, много по-лесно е да се избегнат неприятните дни в службата, отколкото мислите. Всичко зависи от вас. Ще се запитате как? Завършете работния си ден с положителен заряд и усмивка.

Прегледайте вашите постижения

В края на всеки работен ден си отделете малко време - дори само пет минути - за да си напишете какво сте свършили за работните осем часа. "Често пъти членовете във вашия екип са твърде заети, за да забележат ежедневните ви победи, така че е важно сами да си отделите тези кратки мигове на удовлетвореност от свършената работа" - твърди Уилям Арруда, автор на книгата „3D Personal Branding for Executives”. "Това е голям „строител” на личната увереност и ви помага да определите и оцените силните си страни". Не се безпокойте, ако сте добавили само малки детайли в списъка си. Все пак, големите победи се правят на малки стъпки.

Тази ежедневна дейност може да ви помогне да станете по-продуктивни. Дори да не си водите записки, отделете си време да си кажете, че се справяте добре.

Пригответе се за следващия работен ден

Прекарвате ли много от свободното си време в размисли за утрешния работен списък със задачи? За да можете след работа да се отдадете на нещата, които ви харесват, постарайте се служебните задачи да не поглъщат всяка ваша мисъл.

Преди да се приберете у дома, подгответе се за утрешния ден. Очертайте основните аспекти от задачите, които ще завършите. Прегледайте приоритетните точки във вашия график. Има ли някакви работни срещи, за които следва да се подготвите? Какви са крайните срокове за срещите? Създайте си списък и вероятно вечер след работа ще се почувствате по-малко обременени, тъй като ще знаете точно в каква посока ще поеме утрешния ви работен ден. Вече няма да губите ценното време, предвидено за семейството и приятелите в служебни размисли.

Започнете да се придържате към тези две стратегии и се почувствайте по-добре в края на работния си ден. Ако те са ви допаднали, прегледайте втора част.

По статията работи: Виктория Милова
Източник и снимка: themuse.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСоциални грижиПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНовиниСнимкиИсторияЗдравни съветиТестовеАнкетиФизиологияОрганизацииНормативни актовеАлт. медицинаЛечения